Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Prei

prei Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij prei. Lees hieronder wat voor smaak prei heeft, hoe u het beste prei kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten prei het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over prei om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamAllium porrum
FamilienaamLeliefamilie (Lilianceae)
Overige namen-
Buitenlandse namenEngels: Leek.
Frans: Poireau.
Duits: Breitlauch.
Italiaans: Porree.
Spaans: Puerro.
OorsprongAls wilde prei Allium ampeloprasumlangs de kusten van Europa en Azië. Prei was als zodanig al bekend bij de oude Egyptenaren en Romeinen.
Vindplaats-
Beschrijving-
Kweek-
Verduurzamen-
Eigenschappen-
Toepassing spijs & drankPrei kan gekookt worden als groente en wordt gebruikt in soepen en pot-au-feu.
Vooral in de Oost-Europese en Griekse keuken is prei bijzonder populair.
Toepassing medicinaal-
Toepassing huishoudelijk-
Voedingswaarde Voedingswaarde van prei.


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.