Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en
soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.
Ja, ik accepteer cookies:
Op Receptentabel gebruiken we:
Functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Receptentabel gebruikgemaakt van sessie cookies.
Analyticscookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en, op basis daarvan, de website verbeteren.
Advertisingcookies. Om advertenties te dienen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Adverteerders kúnnen de cookies die zij plaatsen gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Dit heeft niet onze voorkeur, maar we hebben daar helaas geen invloed op.
Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij dragon. Lees hieronder wat voor
smaak dragon heeft, hoe u het beste dragon kan
gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten dragon het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier
nog wat extra informatie over dragon om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid
of specerij.
In Nederland te vermeerderen door stekken of wortelscheuren, als de nachtvorst geweken is. Poten in schrale droge grond met een goede afwatering. Geef de planten 60 centimeter tussenruimte want de wortels vertakken zich enorm, waardoor de plant zich snel uitbreidt.
Snijd in het najaar de planten af en bedek de wortels met stro. De wortels om de 2 jaar opgraven, scheuren en verpoten, daardoor blijft het aroma krachtig.
Verduurzamen
Omstreeks juli de takjes afsnijden en drogen, of in olie of azijn zetten. De bladeren kunnen eigenlijk alleen maar vers gebruikt worden.
Eigenschappen
Omstreeks juli de takjes afsnijden en drogen, of in olie of azijn zetten. De bladeren kunnen eigenlijk alleen maar vers gebruikt worden.
Toepassing spijs & drank
Te gebruiken in zeer kleine hoeveelheden, samen met andere kruiden, bijvoorbeeld basilicum, marjolein (fines herbes), in allerlei spijzen. De Franse keuken kent ‘à l’Estragon’-gerechten zoals kip, eieren in gelei, sauce béarnaise enz. Een paar blaadjes in tomatensla en in warme gerechten enkele minuten voor het opdienen, geven een bijzondere smaakeffect. In het Midden-Oosten is dragon een standaard ingrediënt in kababs, een gerecht dat bij ons ook steeds meer gegeten wordt.