Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en
soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.
Ja, ik accepteer cookies:
Op Receptentabel gebruiken we:
Functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Receptentabel gebruikgemaakt van sessie cookies.
Analyticscookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en, op basis daarvan, de website verbeteren.
Advertisingcookies. Om advertenties te dienen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Adverteerders kúnnen de cookies die zij plaatsen gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Dit heeft niet onze voorkeur, maar we hebben daar helaas geen invloed op.
Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij dille. Lees hieronder wat voor
smaak dille heeft, hoe u het beste dille kan
gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten dille het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier
nog wat extra informatie over dille om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid
of specerij.
In het wild in Europa, Azië, Noord-Amerika en Australië.
Beschrijving
In het wild in Europa, Azië, Noord-Amerika en Australië.
Kweek
Dille is gekweekt een éénjarige plant. Zaaien in april op een zonnige beschutte plaats. Veel water geven en uitdunnen tot ongeveer 30 centimeter afstand. De blaadjes van de dilleplant oogsten in juli-september, het zaad in augustus.
Verduurzamen
Pluk het rijpe bruine dillezaad met stengel en scherm. Hang de stengels in bosjes op en vang het gedroogde zaad in een schone doek op. Gebruik de dilleblaadjes vers of ingevroren.
Eigenschappen
Pluk het rijpe bruine dillezaad met stengel en scherm. Hang de stengels in bosjes op en vang het gedroogde zaad in een schone doek op. Gebruik de dilleblaadjes vers of ingevroren.
Toepassing spijs & drank
Het dillezaad is te gebruiken bij vis en schaaldieren, wortelgroenten, kool (ook zuurkool), soepen, salades en zure sauzen.
De dilleblaadjes pas aan het eind van de bereiding (vooral bij vis) toevoegen.
Toepassing medicinaal
De etherische olie in het dillezaad werkt kalmerend. Kauwen op het zaad helpt tegen darmstoornissen en een van streek geraakte maag.