Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Kapperstruik

kapperstruik Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij kapperstruik. Lees hieronder wat voor smaak kapperstruik heeft, hoe u het beste kapperstruik kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten kapperstruik het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over kapperstruik om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamCapparis spinosa
FamilienaamKappertjesfamilie (Capparaceae)
Overige namen-
Buitenlandse namenEngels: Caper.
Frans: Câpre, Capucine Fabagelle.
Duits: Kaper.
Italiaans: Cappero.
Spaans: Alcapatra, Tápana, Tápara.
OorsprongNoord-Afrikaanse kust.
VindplaatsIn rotsspleten en op oude muren in landen met een Middellandse-Zeeklimaat; ook in Californië. In Nederland als kasplant.
BeschrijvingIn rotsspleten en op oude muren in landen met een Middellandse-Zeeklimaat; ook in Californië. In Nederland als kasplant.
KweekKapperstruik is te kweken in een kas met goede grondafwatering. Te vermeerderen door stekken.
VerduurzamenDe geplukte knoppen van de kapperstruik worden even in de zon gelegd om te verwelken; daarna worden ze in grof zout of in azijn gezet.
EigenschappenDe geplukte knoppen van de kapperstruik worden even in de zon gelegd om te verwelken; daarna worden ze in grof zout of in azijn gezet.
Toepassing spijs & drankKappers werken sterk eetlustopwekkend. Ze bevorderen ook de spijsvertering en worden om hun zurige aroma verwerkt in salades, sauzen en smeersels; en in stoofschotels vooral samen met rode wijn. Een schotel die niet zonder kappertjes kan, is biefstuktartaar.
In Zuid-Frankrijk en o.a. ook op Cyprus eet men de vruchten van de kapperstruik, die er (ingelegd) uitzien en smaken als augurkjes (cornichons).
Toepassing medicinaal-
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.