Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en
soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.
Ja, ik accepteer cookies:
Op Receptentabel gebruiken we:
Functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Receptentabel gebruikgemaakt van sessie cookies.
Analyticscookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en, op basis daarvan, de website verbeteren.
Advertisingcookies. Om advertenties te dienen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Adverteerders kúnnen de cookies die zij plaatsen gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Dit heeft niet onze voorkeur, maar we hebben daar helaas geen invloed op.
Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij kardemom. Lees hieronder wat voor
smaak kardemom heeft, hoe u het beste kardemom kan
gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten kardemom het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier
nog wat extra informatie over kardemom om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid
of specerij.
De heuvelachtige tropische regenwouden van Zuid-India.
Kardemom was reeds bekend bij de klassieke Grieken en Romeinen.
Vindplaats
De beste kardemom komt uit India en Sri Lanka, maar er zijn veel variëteiten, die bijvoorbeeld worden aangeduid met Malabar-, Mysore- en Ceylonkwaliteit. Ook is er een kardemom met een afwijkend, enigszins kamferachtig en inferieur aroma, dat o.a. uit Centraal-Amerika komt.
Beschrijving
De beste kardemom komt uit India en Sri Lanka, maar er zijn veel variëteiten, die bijvoorbeeld worden aangeduid met Malabar-, Mysore- en Ceylonkwaliteit. Ook is er een kardemom met een afwijkend, enigszins kamferachtig en inferieur aroma, dat o.a. uit Centraal-Amerika komt.
Kweek
-
Verduurzamen
De onrijpe vruchten van de kardemom worden geplukt, geleidelijk gedroogd en dikwijls gebleekt tot ze grauwwit van kleur zijn geworden.
Eigenschappen
De onrijpe vruchten van de kardemom worden geplukt, geleidelijk gedroogd en dikwijls gebleekt tot ze grauwwit van kleur zijn geworden.
Toepassing spijs & drank
Kardemom kan zowel met zoet als met hartig gecombineerd worden. In de Nederlandse keuken vormt kardemom een onderdeel van speculaas-, koek- en worstkruiden. In Noord-Duitsland wordt kardemom verwerkt in gebak.
De Arabieren doen kardemom zelfs in de koffie.
Maar het meest wordt deze specerij gebruikt in de keuken van het Indiase continent en met name in curry- en pilaugerechten.
Kardemom gaat in zee veel likeuren; warme wijnen worden er extra aromatisch van.
Toepassing medicinaal
Kauwen op kardemom wekt de eetlust op, bevordert de spijsvertering en zuivert de adem.