Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en
soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.
Ja, ik accepteer cookies:
Op Receptentabel gebruiken we:
Functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Receptentabel gebruikgemaakt van sessie cookies.
Analyticscookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en, op basis daarvan, de website verbeteren.
Advertisingcookies. Om advertenties te dienen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Adverteerders kúnnen de cookies die zij plaatsen gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Dit heeft niet onze voorkeur, maar we hebben daar helaas geen invloed op.
Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij kaneel. Lees hieronder wat voor
smaak kaneel heeft, hoe u het beste kaneel kan
gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten kaneel het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier
nog wat extra informatie over kaneel om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid
of specerij.
Sri Lanka en de Indiase Malabarkust, waar de kaneel gekweekt wordt op grote plantages.
Beschrijving
Sri Lanka en de Indiase Malabarkust, waar de kaneel gekweekt wordt op grote plantages.
Kweek
-
Verduurzamen
De binnenbast van de kaneelstruik wordt van de afgeschilde buitenbast getrokken en gedroogd tot rolletjes. Deze worden in elkaar geschoven tot de bekende pijpjes kaneel.
Eigenschappen
De binnenbast van de kaneelstruik wordt van de afgeschilde buitenbast getrokken en gedroogd tot rolletjes. Deze worden in elkaar geschoven tot de bekende pijpjes kaneel.
Toepassing spijs & drank
Kaneel leent zich het beste voor zoete gerechten als gebak, nagerechten, snoeperijen, warme wijnen en zoete inmaak.
Er zijn ook veel kaneeldrankjes; niet hete pilaus en Arabische gerechten bevatten vrij veel kaneel.
Toepassing medicinaal
Kaneel stopt diarree.
Als onderdeel van een te maken grog kan men een pijpje kaneel, samen met citroen, rum en suiker, door een sterke thee doen en daarmee op een prettige manier verkoudheid bestrijden.