Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Kassie

kassie Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij kassie. Lees hieronder wat voor smaak kassie heeft, hoe u het beste kassie kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten kassie het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over kassie om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamCinnamomum cassia
FamilienaamLaurierfamilie (Lauraceae)
Overige namenKassia
Buitenlandse namenEngels: Cassia.
Frans: Casse, Canéfice.
Duits: Kassie.
Italiaans: Cássia.
Spaans: Casia.
Oorsprong-
VindplaatsSri Lanka en de Indiase Malabarkust, waar de kassie gekweekt wordt op grote plantages.
BeschrijvingSri Lanka en de Indiase Malabarkust, waar de kassie gekweekt wordt op grote plantages.
KweekDe gekweekte kassieplant wordt gesnoeid tot een struikachtige vorm, met de bedoeling om zijtakken te laten spruiten die extra bast leveren.
Niet alleen de bast, ook de bladeren en de onrijpe bessen worden gedroogd als specerij. De bast rolt tijdens het dogen op tot pijpjes.
Verduurzamen-
Eigenschappen-
Toepassing spijs & drankDe gedroogde bessen van kassie lijken qua uiterlijk iets op kruidnagels, maar ze smaken en ruiken naar kaneel; ze kunnen ook als zodanig worden meegekookt.
‘Chinese Cassia buds’ is de naam waaronder ze gangbaar zijn in de Oosterse winkels in ons land. De bladeren, die onder de (Indiase) naam Tei Pat worden verkocht, zijn een veel gebruikte specerij in de niet hete pilaus en biryanis van Noor-India, Pakistan en Iran; ook de bessen dienen als specerij.
Kassie is een bestanddeel van het ‘vijf-kruiden-mengsel’ van de Chinese keuken. Ook wordt het verwerkt in worst- en koekkruiden en in sommige kerriepoeders.

Er zijn nogal wat likeurtjes die kassie (naast kaneel) in ruime of beperkte mate in hun smaakpatroon hebben. Parfait d’amour is er wel een van de bekenste van.
Ook snoepfabrieken verwerken nogal eens kassie.
Toepassing medicinaal-
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.