Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en
soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.
Ja, ik accepteer cookies:
Op Receptentabel gebruiken we:
Functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Receptentabel gebruikgemaakt van sessie cookies.
Analyticscookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en, op basis daarvan, de website verbeteren.
Advertisingcookies. Om advertenties te dienen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Adverteerders kúnnen de cookies die zij plaatsen gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Dit heeft niet onze voorkeur, maar we hebben daar helaas geen invloed op.
Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij kassie. Lees hieronder wat voor
smaak kassie heeft, hoe u het beste kassie kan
gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten kassie het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier
nog wat extra informatie over kassie om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid
of specerij.
Sri Lanka en de Indiase Malabarkust, waar de kassie gekweekt wordt op grote plantages.
Beschrijving
Sri Lanka en de Indiase Malabarkust, waar de kassie gekweekt wordt op grote plantages.
Kweek
De gekweekte kassieplant wordt gesnoeid tot een struikachtige vorm, met de bedoeling om zijtakken te laten spruiten die extra bast leveren.
Niet alleen de bast, ook de bladeren en de onrijpe bessen worden gedroogd als specerij. De bast rolt tijdens het dogen op tot pijpjes.
Verduurzamen
-
Eigenschappen
-
Toepassing spijs & drank
De gedroogde bessen van kassie lijken qua uiterlijk iets op kruidnagels, maar ze smaken en ruiken naar kaneel; ze kunnen ook als zodanig worden meegekookt.
‘Chinese Cassia buds’ is de naam waaronder ze gangbaar zijn in de Oosterse winkels in ons land. De bladeren, die onder de (Indiase) naam Tei Pat worden verkocht, zijn een veel gebruikte specerij in de niet hete pilaus en biryanis van Noor-India, Pakistan en Iran; ook de bessen dienen als specerij.
Kassie is een bestanddeel van het ‘vijf-kruiden-mengsel’ van de Chinese keuken. Ook wordt het verwerkt in worst- en koekkruiden en in sommige kerriepoeders.
Er zijn nogal wat likeurtjes die kassie (naast kaneel) in ruime of beperkte mate in hun smaakpatroon hebben. Parfait d’amour is er wel een van de bekenste van.
Ook snoepfabrieken verwerken nogal eens kassie.