Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Paprika

paprika Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij paprika. Lees hieronder wat voor smaak paprika heeft, hoe u het beste paprika kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten paprika het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over paprika om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamCapsicum annuum
FamilienaamNachtschadefamilie (Solanaceae)
Overige namen-
Buitenlandse namenEngels: Sweetpepper, bellpepper.
Frans: Piment doux.
Duits: Paprika.
Italiaans: Peperone.
Spaans: Pimiento dulce.
OorsprongMidden-Amerika; door Columbus naar Europa gebracht.
VindplaatsVooral in de Balkanlanden en het Midden-Oosten. In Nederland in gekweekte vorm.
BeschrijvingVooral in de Balkanlanden en het Midden-Oosten. In Nederland in gekweekte vorm.
KweekHet beste is kleine plantjes van de kwekerij te kopen. De plant heeft zon, veel water en dunne mest nodig.
Verduurzamen-
Eigenschappen-
Toepassing spijs & drankVooral in Hongaarse recepten wordt veel gele paprika gebruikt.
De Turken gebruiken vaak scherpe soorten die door kruisingen met spaanse peper gekweekt zijn.
Groene of rode paprika’s passen goed in salades.
Geblancheerd en gevuld met gehakt of rijst leveren ze een goed gerecht. Bak de paprika nooit te heet, want dan karamelliseren de suikers en wordt de smaak bitter. Dit geld ook voor paprikapoeder, dat een variërende graad van scherpte kan hebben, afhankelijk van de hoeveelheid meegedroogde en gemalen zaadjes. Paprikapoeder heeft een zekere bindkracht, waardoor bijvoorbeeld goulash op basis van room en paprikapoeder zonder bindmiddelen dik wordt. Vooral in soepen en als garnering van onder andere eieren en salades is paprika een zeer nuttige specerij. Dat deze smaakmaker gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het steeds toenemende gebruik ervan en de Nederlandse keuken.
Toepassing medicinaal-
Toepassing huishoudelijk-
Voedingswaarde Voedingswaarde van paprika.


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.