Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, dinsdag 3 december 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Kruismunt

kruismunt Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij kruismunt. Lees hieronder wat voor smaak kruismunt heeft, hoe u het beste kruismunt kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten kruismunt het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over kruismunt om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamMentha crispata
FamilienaamLibbloemenfamilie (Libiateae)
Overige namen-
Buitenlandse namen-
OorsprongWest-Azië en Zuid-Europa; de klassieke oudheid kende al veel soorten munt.
VindplaatsOveral in gematigde klimaten komen wel enige soorten voor.
BeschrijvingOveral in gematigde klimaten komen wel enige soorten voor.
KweekDe planten vermeerderen zich via onderaards kruipende uitlopers: hiervan worden stukken van 15 centimeter met flink wat wortel horizontaal gepoot (5 centimeter diep) in zure aarde die voorzien moet zijn van veecompost, wat stalmest en veel water. In verband met de uitlopers is het goed om 20-30 centimeter in de grond een afscheiding te maken.
VerduurzamenDe meeste muntsoorten reageren goed op geregeld plukken. Zodra zich bloemtoppen vormen de plant tot 5 centimeter boven de grond voorzichtig afknippen zonder de bladeren te kneuzen. In hun geheel snel drogen door ze in bosjes op te hangen op een schaduwrijke luchtige plaats. Daarna de bladeren van de stengel rissen en luchtdicht verpakken.
EigenschappenDe meeste muntsoorten reageren goed op geregeld plukken. Zodra zich bloemtoppen vormen de plant tot 5 centimeter boven de grond voorzichtig afknippen zonder de bladeren te kneuzen. In hun geheel snel drogen door ze in bosjes op te hangen op een schaduwrijke luchtige plaats. Daarna de bladeren van de stengel rissen en luchtdicht verpakken.
Toepassing spijs & drank-
Toepassing medicinaal-
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.