Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Radijs

radijs Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij radijs. Lees hieronder wat voor smaak radijs heeft, hoe u het beste radijs kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten radijs het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over radijs om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamRaphanus sativus
FamilienaamKruisbloemenfamilie (Crucifereae (Brassicaceae))
Overige namen-
Buitenlandse namenEngels: Radish.
Frans: Radix.
Duits: Rettich.
Italiaans: Ravanello.
Spaans: Rabano.
Oorsprong-
VindplaatsIn Nederland in het wild in weilanden en verder overal gekweekt.
BeschrijvingIn Nederland in het wild in weilanden en verder overal gekweekt.
Kweek-
Verduurzamen-
Eigenschappen-
Toepassing spijs & drankHet harde sappige en vlezige knolletje wekt de eetlust op, werkt digestief (spijsverterend), en gaat niersteenvorming tegen en/of helpt die te vergruizen.
Dit alles geldt ook voor de grote zwarte RAMMENAS Raphanus sativus niger. Deze wordt op het platteland veelvuldig tegen hardnekkige hoest toegepast; de fijngeraspte wortel met suiker & eacute; één nacht laten staan en van dat mengsel, gelijkmatig over de hele dag verdeeld, enige theelepels innemen.
Toepassing medicinaal-
Toepassing huishoudelijk-
Voedingswaarde Voedingswaarde van radijs.


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.