Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en
soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.
Ja, ik accepteer cookies:
Op Receptentabel gebruiken we:
Functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Receptentabel gebruikgemaakt van sessie cookies.
Analyticscookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en, op basis daarvan, de website verbeteren.
Advertisingcookies. Om advertenties te dienen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Adverteerders kúnnen de cookies die zij plaatsen gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Dit heeft niet onze voorkeur, maar we hebben daar helaas geen invloed op.
Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij witte mosterd. Lees hieronder wat voor
smaak witte mosterd heeft, hoe u het beste witte mosterd kan
gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten witte mosterd het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier
nog wat extra informatie over witte mosterd om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid
of specerij.
In Nederland en andere streken met een gematigde klimaat wordt mosterd sinds mensenheugenis gekweekt en komt daarom ook verwilderd voor op woeste stenige grond.
Beschrijving
In Nederland en andere streken met een gematigde klimaat wordt mosterd sinds mensenheugenis gekweekt en komt daarom ook verwilderd voor op woeste stenige grond.
Kweek
Half april in zware, zandige grond zaaien; heeft veel zon en vocht nodig.
Verduurzamen
De peulen plukken vlak voordat ze openspringen, dan drogen.
Eigenschappen
De peulen plukken vlak voordat ze openspringen, dan drogen.
Toepassing spijs & drank
Het jonge blad is sterk eetlustopwekkend en kan als tuinkers gegeten worden.
De zaden werken conserverend en vormen een vast bestanddeel van inleg in het zuur, bijvoorbeeld van visgerechten als rolmops. Gemalen zaden hebben ook emulgerende eigenschappen en komen voor in veel mayonaiserecepten.
Als het zaad gedroogd en gemalen is, blijft het reuk- en smaakloos. Wanneer het met water wordt aangemaakt, komt de olie vrij, die met haar scherpe reuk en smaak vele culinaire en medische toepassingen kent.
Engelse mosterdpoeder bestaat naast mosterd uit bloem, kurkuma en cayennepeper en is een must bij roastbeef (rosbief) en Welsh rarebit (toast met kaas onder de grill).
Andere soorten mosterd zijn o.a. de
‘witte’ Franse Dyon-mosterd, de donkere Bordeaux-mosterd die dragon bevat, de grof gemalen Zaanse mosterd, en de Duitse
‘Düsseldorfer’ mosterd die ook mierikwortel bevat.
Gezien de invasie van Amerikaanse cafetaria’s als Wimpy en MacDonald moet de slappe dunne mayonaiseachtige Amerikaanse mosterd nog vermeld worden. Deze wordt van gepelde witte mosterdzaadjes bereid en vooral in hotdogs gebruikt.