Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en
soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.
Ja, ik accepteer cookies:
Op Receptentabel gebruiken we:
Functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Receptentabel gebruikgemaakt van sessie cookies.
Analyticscookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en, op basis daarvan, de website verbeteren.
Advertisingcookies. Om advertenties te dienen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Adverteerders kúnnen de cookies die zij plaatsen gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Dit heeft niet onze voorkeur, maar we hebben daar helaas geen invloed op.
Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij koriander. Lees hieronder wat voor
smaak koriander heeft, hoe u het beste koriander kan
gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten koriander het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier
nog wat extra informatie over koriander om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid
of specerij.
Koriander in april zaaien in lichte droge grond op een zonnige droge plek. Uitdunnen tot een onderlinge afstand van 25 centimeter.
Verduurzamen
Als de korianderzaden beginnen te verkleuren de schermen afknippen en drogen door ze ondersteboven op te hangen. De zaden opvangen in een bak.
De korianderbladeren vers gebruiken of invriezen.
Eigenschappen
Als de korianderzaden beginnen te verkleuren de schermen afknippen en drogen door ze ondersteboven op te hangen. De zaden opvangen in een bak.
De korianderbladeren vers gebruiken of invriezen.
Toepassing spijs & drank
De korianderzaden kunnen zowel zoete als hartige spijzen aromatiseren. Ze vormen een component van koek-, inmaak- en worstkruiden. Ze komen verder voor in de meeste rijsttafel- en kerriegerechten en islamitische vleesschotels. Ook in de Griekse keuken wordt korianderzaad met ruime hand gebruikt tot zelfs in het dagelijkse brood.
Omdat het aroma snel vervliegt, moet het zaad gekneusd worden, geplet of grof gemalen. Meestal wordt het even licht geroosterd.
De etherische olie wordt in diverse likeuren, in soepen, gebak en in parfums en essences verwerkt.