Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Roomse kervel

roomse kervel Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij roomse kervel. Lees hieronder wat voor smaak roomse kervel heeft, hoe u het beste roomse kervel kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten roomse kervel het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over roomse kervel om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamMyrrhis odorata
FamilienaamSchermbloemenfamilie (Umbelliferae)
Overige namenVaste kervel.
Buitenlandse namenEngels: Sweet cicely.
Frans: Cerfeuil, musqué.
Duits: Süssdolde.
Italiaans: Finocchiella.
Spaans: Cerafolio.
OorsprongIn het wild langs wegen en heggen in bergachtige en hooggelegen streken van Europa.
VindplaatsIn Nederland hier en daar in Gelderland in verwilderde vorm; de gekweekte Roomse kervel vindt men nog in tuinen, vroeger vooral in moestuinen.
BeschrijvingIn Nederland hier en daar in Gelderland in verwilderde vorm; de gekweekte Roomse kervel vindt men nog in tuinen, vroeger vooral in moestuinen.
KweekVaste kervel is eenvoudig te vermeerderen uit vers zaad of door scheuren. De grond moet lemig zijn met een goede afwatering en in halfschaduw. Uitpoten met een onderlinge afstand van 60 centimeter.
VerduurzamenAlleen de zaden van de Roomse kervel kunnen met succes gedroogd worden.
EigenschappenAlleen de zaden van de Roomse kervel kunnen met succes gedroogd worden.
Toepassing spijs & drankDe zaden van de vaste kervel malen en als specerij gebruiken.
Met wat suiker lekker op zoetigheden zoals appeltaart.
Gemalen onrijpe kervelzaden door geslagen room, ijs en groene salades geven een heel bijzondere smaaksensatie.
De wortels van de kervel smaken, rauw in rauwkorstschotels of gehakt en gekookt als groente, erg lekker.
De kervelbladeren zijn op dezelfde manier te gebruiken als die van de echte kervel. Ze zoeten ook prettig in rinse wrange vruchtencompotes als ze daarin meegekookt worden.
Toepassing medicinaalKauwen op de rijpe zaden van de Roomse kervel helpt tegen flatulentie (winderigheid).
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.