|
Kruidkoeken
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Sinterklaas.
Recept informatie
Ingredinten
200 gram amandelspijs |
250 gram suiker |
5 eiwitten |
50 gram sukade |
50 gram gekonfijte sinaasappelschilletjes |
50 gram gemalen hazelnoten |
100 gram gemalen amandelen |
100 gram bloem |
1 mespuntje(s) cardamom |
anijs |
kruidnagelpoeder |
schil van sinaasappel en citroen |
50 kleine ouwels |
5 eetlepel(s) honing |
fijngehakte pistches |
amandelstukjes |
fijne poedersuiker |
Recept bereiding
Bereiding deeg: Amandelspijs, suiker en eiwitten door elkaar roeren. In een pan al roerend verhitten. Van het vuur nemen. al roerend koud laten worden.
De rest van de ingrediënten erdoor kneden. De ouwels op een bakplaat leggen. deeg in de spuitzak doen en op de ouwels spuiten (houd centimeter tussendoor vrij).
De koeken 15 minuten laten drogen en in 10 minuten in een oven van 180 graden bakken. Van de bakplaat nemen en laten afkoelen.
Bereiding garnering: Honing verwarmen en de koeken hiermee bestrijken. amandelstukjes en pistaches hierop leggen, er fijne poedersuiker overheen strooien.
Recept geplaatst op 09-11-2006 om 14:20:29 door en is 10429 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
|