Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Oostindische Kers

oostindische kers Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij oostindische kers. Lees hieronder wat voor smaak oostindische kers heeft, hoe u het beste oostindische kers kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten oostindische kers het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over oostindische kers om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamTropaeolum majus
FamilienaamKlimkersfamilie (Tropaeolanceae)
Overige namen-
Buitenlandse namenEngels: Nasturtium.
Frans: Capucine, Cresson d’Inde.
Duits: Kapuzinerkresse.
Italiaans: Basturzis.
Spaans: Capuchina, Nasturcia.
OorsprongPeru, vanwaar het door de Spaanse geestelijken mee naar Spanje gebracht werd. Via de zeevaarders belandde het zelfs in Oost-Azië, waar de Hollanders het weer ontdekten en mee naar Holland brachten.
VindplaatsIn gekweekte vorm in Nederland en in alle andere gematigde klimaten.
BeschrijvingIn gekweekte vorm in Nederland en in alle andere gematigde klimaten.
KweekBegin april zaaien onder glas of eind april in arme grond. Zet ze alleen in een bloembak, want ze overwoekeren andere planten.
Verduurzamen-
Eigenschappen-
Toepassing spijs & drankJonge bladeren kunnen als eetbare garnering van koude salades dienen. De bloemen kunnen in hun geheel met sla, komkommer etc. gemengd worden.
De rijpe vruchtjes kunnen fijngesnipperd in een dikke béchamelsaus bij koud vlees gegeten worden. Als deze vruchtjes nog hard en groen zijn, kunnen ze na ongeveer vier weken in azijn met zout te hebben gelegen in plaats van kappertjes gebruikt worden.
De bloemen geven een lekker aroma aan azijn.
De honingbuizen smaken heerlijk in vruchtenslaatjes.
Toepassing medicinaal-
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.