Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Akker-honingklaver

akker-honingklaver Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij akker-honingklaver. Lees hieronder wat voor smaak akker-honingklaver heeft, hoe u het beste akker-honingklaver kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten akker-honingklaver het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over akker-honingklaver om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamMelilotus officinalis
FamilienaamVlinderbloemenfamilie (Papilionaceae)
Overige namenHoningklaver, malloot, welriekend, drieblad, gele steenklaver.
Buitenlandse namenEngels: Melilot, Sweet clover.
Frans: Mélilot.
Duits: Honigklee.
Italiaans: Meliloto.
Spaans: Trébol dulce.
OorsprongHeel Europa en Azië; later gekweekt als veevoer en daardoor tot in Amerika verspreid.
VindplaatsIn Nederland op woeste droge grond, langs zeedijken en spoordijken en op wegbermen en uiterwaarden.
BeschrijvingIn Nederland op woeste droge grond, langs zeedijken en spoordijken en op wegbermen en uiterwaarden.
Kweek-
VerduurzamenAkker-honingklaver drogen in de wind. De akker-honingklaver gaat dan naar vers hooi ruiken (cumarine).
EigenschappenAkker-honingklaver drogen in de wind. De akker-honingklaver gaat dan naar vers hooi ruiken (cumarine).
Toepassing spijs & drankIn sommige landen, waaronder Engeland, worden deze akker-honingklavers als vulling van bijvoorbeeld konijn gebruikt.
Akker-honingklavers worden ook in sommige worstsoorten verwerkt.
Bij het brouwen van bier en in kruidenwijnen worden eveneens honingklavers gebruikt.
In Zwitserland wordt de blauwbloemige Zuideuropese honingklaver in gedroogde en verpoederde vorm intens gemengd met zout en wrongel van afgeroomde melk en zo tot de bekende groene Zitserse raspkaasjes verwerkt.
Toepassing medicinaalHoningklaverthee met honing is een goede hoestdrank en een goede gorgeldrank.
Kompressen van verse bladeren helpen wondjes dicht te trekken.
Een infuus van 15 gram bloeiende toppen met 150 gram kokend water verhelpt een moeilijke spijsvertering; na de maaltijd opdrinken.
Toepassing huishoudelijk-


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.