Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten

Selderij

selderij Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij selderij. Lees hieronder wat voor smaak selderij heeft, hoe u het beste selderij kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten selderij het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over selderij om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamApium graveolens
FamilienaamSchermbloemenfamilie (Umbellifereae)
Overige namenEppe, juffrouwmerk, selderie.
Buitenlandse namenEngels: Celery.
Frans: Céleri.
Duits: Sellerie.
Italiaans: Sedano.
Spaans: Apio.
OorsprongWilde selderij of boereneppe in heel Europa op zilte gronden. Door de Romeinen werd het slechts als veevoer gebruikt. Tussen de 15de en de 17de eeuw werd het door Italianen tot een eetbaar kruid gekweekt.
VindplaatsIn Nederland gekweekt als snij-, bleek- en knolselderij.
BeschrijvingIn Nederland gekweekt als snij-, bleek- en knolselderij.
Kweek-
VerduurzamenHet zaad van selderij kan gedroogd en gemalen worden.
EigenschappenHet zaad van selderij kan gedroogd en gemalen worden.
Toepassing spijs & drankSnijselderij heeft een pittige smaak en is vooral geschikt voor wintergerechten. Koken schaadt echter het aroma en breekt de vitamine af, dus voeg het pas aan het einde van de bereiding toe.
Knolselderij gaat goed in soepen en leent zich rauw of geblanceerd uitstekend voor lekkere rauwkorstschotels.
Bleekselderij is, licht gekookt, een fijne groente en is rauw ook erg smakelijk.
Selderij is in het algemeen zeer geschikt voor de zoutarme keuken. Het zaad is wat bitter, maar smaakt goed in gebak, salades, visgerechten en soepen.
Toepassing medicinaalSelderij is zeer bevordelijk voor de eetlust en de spijsvertering. Ook windverdrijvend, ontwaterend en bloedzuiverend.
Toepassing huishoudelijk-
Voedingswaarde Voedingswaarde van selderij.


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.