|
Vegetarische quiche
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.
Recept informatie
Ingredinten
300 gram bloem |
150 gram boter |
1,5 deciliter water |
1 mespuntje(s) zout |
1 aubergine (in blokjes) |
1 eetlepel(s) olijfolie |
1 doos cherrytomaatjes, gehalveerd |
3 eieren |
2 deciliter room |
150 gram feta |
zout en peper |
Recept bereiding
Wrijf de boter en de bloem tot kruimels. Maak in de kruimels een kuiltje en voeg het water en de zout toe. Kneed het geheel snel tot een deeg. Laat het onder plastic folie 15 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed hiermee een beboterde bakvorm met een doorsnede van 24 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de aubergineblokjes goudbruin, breng op smaak met zout en peper.
Doe de aubergines in de springvorm en leg hierop de tomaatjes.
Klop de eieren samen met de room en een mespuntje zout en giet het over de groentes. Verkruimel hierover de fetakaas.
Bak de quiche af in 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200˚C en serveer direct.
Recept geplaatst op 10-12-2006 om 12:59:29 door en is 30949 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
|