Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Rijstgratin

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Anders
Recept bereidingstijd 30 - 40 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Rijstgratin

Ingrediënten

400 gram Gepelde tomaten 
50 gram Uisnippers 
1 teentje(s) Knoflook (fijngehakt) 
200 gram Maïs 
200 gram Doperwten 
125 deciliter Groenten bouillon 
3 eetlepel(s) Rode wijn 
250 gram Rijst 
200 gram Gersapte kaas 
3 eetlepel(s) Olijfolie 
  Rozemarijn (vers, fijn gehakt) 
  Zout 
  Peper 
  Boter (voor invetten) 

Recept bereiding

Meng de tomaten (ook het vocht) met de ui, knoflook en de verse kruiden. Verhit de olijfolie en fruit hierin het mengsel zo'n 3 minuten. Voeg flink wat zout en peper toe.

Voeg de maïs en de doperwten toe en schenk de bouillon en de rode wijn erbij. Kook het geheel zo'n 5 minuten op een laag vuur.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 225°C.

Schep het gehele mengsel in een ingevette ovenschaal en bestrooi het met de kaas. Bak de gratin in 9 minuten in het midden van de oven.

Recept geplaatst op 11-02-2006 om 22:39:01 door en is 28004 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Courgettetaart Courgettetaart
Bretonse krieltjes Bretonse krieltjes
Vegetarische quiche Vegetarische quiche
Spinazie pita Spinazie pita

Beoordeel recept Waardeer recept rijstgratin:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "rijstgratin".


Vet Onderstrepen Cursief