|
Spinazie pita
|
Recept informatie
Ingrediënten
400 gram verse kaas (huttenkase) |
4 eieren |
50 gram spinazie |
1 plakje(s) filodeeg = bladerdeeg zonder vet |
olijfolie |
Recept bereiding
Was de spinazie en sla in een theedoek goed droog of doe in een slacentrifuge. In grove stukken snijden. Meng in een grote bak alle ingredienten, behalve het bladerdeeg en de olie. Vet een grote ovenschaal in en bedek de bodem met een laag bladerdeeg. Smeer het deegvel in met wat olie (dit is erg belangrijk en moet je altijd herhalen). Dit kun je zo doen: giet een beetje olie in je handpalm, was het tussen je beide handen, zodat beide handpalmen zijn ingevet. Dep over de laag filodeeg. Spreid er dan een zo dun mogelijk laagje mengsel over uit. Daarop weer een vel bladerdeeg. Smeer dat ook weer in met wat olijfolie. herhaal dit tot het mengsel op is. De laatste laag moet deeg zijn. Zet 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Verwarm in een steelpannetje wat boter en water. Giet dat over de bovenkant van de pita. Niet te veel. Nog 5 min. in de oven.
Haal de pita uit de oven en dien direct op of laat het afkoelen en eet het koud.
Als je nog wat zure room overhebt, dan schijnt het ook lekker te zijn om de bovenkant van de pita ermee in te smeren voor je hem serveert. laat het smaken.
Voeg eventueel nog als extra andere kaassoort (geraspte zachtsmakende kaas, maar sterksmakende schimmelkaas)toe om de pita te verrijken.bron: Ooit gevonden
Recept geplaatst op 29-04-2008 om 00:40:18 door en is 25840 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "spinazie pita".
|