|
Paasbrood
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Pasen.
Recept informatie
Ingrediënten
1 pakje(s) (wit)broodmix |
30 centiliter lauw water |
25 gram boter |
75 gram rozijnen |
150 gram amandelspijs |
50 gram gekonfijte vruchtjes |
50 gram sukade |
1 ei |
poedersuiker |
Recept bereiding
Doe de broodmix met het klontje boter in een kom en doe het water erbij. Kneed alles flink door elkaar.
Doe over de kom een stukje folie en een vochtige theedoek en laat het deeg tien minuten rijzen op een warme plaats.
Ondertussen de rozijnen in een kommetje lauw water zetten en de geconfijte vruchtjes in kleine stukjes snijden.
Zet de oven aan op 200 graden celcius. Droog de rozijnen af en doe ze bij het deeg, net als de geconfijte vruchtjes en de sukade.
Kneed alles tot het een geheel vormt. Maak van het deeg een ovale plak van ongeveer drie cm dik.
Van de amandelspijs maak je een mooie rol die net zo breed is als de plak deeg. Leg de spijs in het midden en doe het deeg eromheen, druk het goed aan.
Leg het deeg op een stuk bakpapier op een bakplaat en laat het nog een halfuurtje rijzen met een theedoek eroverheen.
Kluts een ei en bestrijk het brood daarmee.
Bak het brood in 40 of 45 minuten gaar en lichtbruin.
Als het brood wat afgekoeld is bestrooien met poedersuiker.
Recept geplaatst op 04-04-2006 om 20:25:40 door en is 13903 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
|