Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Hongaarse goulash, de enige echte.

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Hongaarse
Recept bereidingstijd > 2 uur
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Hongaarse goulash, de enige echte.

Ingrediënten

600 gram doorregen runderlappen 
100 gram margarine (blue band?) 
50 gram spekreepjes 
1   grote ui 
2 teentje(s) knoflook 

Recept bereiding

Ook dit komt van een vriendin, die in Hongarije woont en mij dit heeft geleerd.
-
Snij het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit de margarine in een braadpan en bak het vlees op matig vuur in circa 5 minuten al omscheppend rondom bruin. Bak de spekreepjes circa 2 minuten zachtjes mee.
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Maak de paprikas schoon en snij ze in stukken. Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog circa 2 minuten. Strooi het paprikapoeder erover en bak dit circa 2 minuten zachtjes mee.
Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg de tijm toe. Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt circa 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen.
Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieën. Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog circa 45 minuten zachtjes gaar.
Lekker met grof volkorenbrood of rijst.
-
Tip; i.p.v. runderlapjes, magere varkenslapjes, stooftijd circa 1-1/2 uur.

bron: Van een Hongaarse vriendin.

Recept geplaatst op 13-07-2014 om 16:22:07 door en is 7287 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
De echte hongaarse goulash De echte hongaarse goulash

Beoordeel recept Waardeer recept hongaarse goulash, de enige echte.:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "hongaarse goulash, de enige echte.".


Vet Onderstrepen Cursief