Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zondag 22 december 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Sinaasappel-amandelcake

Recept informatie

Recept menugang Gebak
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd > 2 uur
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering
Sinaasappel-amandelcake

Ingrediënten

2 stuk(s) sinaasappel schoongeboend 
5 bakje(s) garneeramandelen (55 gram) 
6   eieren 
200 gram fijne tafelsuiker 
0,5 zakje(s) bakpoeder a 80gr 
  keukenmachine of staafmixer 
  springvorm doorsnee 24cm 
  bakpapier 
  alluminiumfolie 

Recept bereiding

Leg de sinaasappels in een pan met dikke bodem. Schenk er kokend water over tot ze helemaal onder water staan en doe de deksel op de pan. Laat de sinaasappels afgedekt op laag vuur ca. 90 minuten koken tot ze helemaal zacht zijn. Giet het vocht af en laat de sinaasappels iets afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn. Voeg, terwijl de machine draait, een voor een de eieren toe. Voeg daarna de suiker, het bakpoeder en een mespunt zout toe en meng het geheel. Voeg de sinaasappels toe aan het beslag in de keukenmachine. Pureer de sinaasappels (met schil en al) tot er een glad beslag ontstaat.

Schep het beslag in de springvorm, bodem bedekt met bakpapier. Schuif de springvorm op een rooster in het midden van de oven en bak de cake in 40-50 minuten goudbruin en gaar. Controleer regelmatig of de cake niet te donker wordt. Gaat het kleuren te snel, dek de bovenkant dan losjes af met een stuk aluminiumfolie. Neem de springvorm ui de oven en laat de cake erin afkoelen (dat voorkomt dat de cake verbrokkelt). De cake is een paar dagen houdbaar en ontwikkelt dan zelfs meer smaak.

bron: Allerhande

Recept geplaatst op 16-02-2009 om 16:41:35 door en is 8065 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Soezen met slagroom en chocolade Soezen met slagroom en chocolade
Pepernoten taart Pepernoten taart
Banketletter Banketletter
Appelflappen de luxe Appelflappen de luxe

Beoordeel recept Waardeer recept sinaasappel-amandelcake:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "sinaasappel-amandelcake".


Vet Onderstrepen Cursief