Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Soezen met slagroom en chocolade

Recept informatie

Recept menugang Gebak
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 8 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Soezen met slagroom en chocolade

Ingrediënten

100 gram Bloem 
75 gram Boter 
3   Eieren 
100 gram Pure chocolade 
500 milliliter Slagroom 
2 zakje(s) Poeder voor banketbakkersroom (baukje) 
150 milliliter Water 

Recept bereiding

Van het soezendeeg kan men 8 grote soezen, 16 middelgrote of 32 kleine soesjes maken.

Oven voorverwarmen op 200 °C.

Bloem boven een kom zeven. Boter in stukken snijden. In een pan 150 ml water met boterblokjes en mespunt zout aan de kook brengen. Als de boter gesmolten is, bloem ineens toevoegen en met houten lepel blijven roeren (klontjes bloem tegen wand van pan loswrijven) tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.

Pan van het vuur nemen en deeg iets laten afkoelen. Eieren met mixer of garde een voor een door deeg kloppen, tot deeg stevig en glanzend is.

Bakplaat met bakpapier bekleden of dik met boter invetten. Spuitmondje met glad, rond spuitgat in spuitzak doen en het deeg in de spuitzak scheppen. Op enige afstand van elkaar (het deeg zet uit in de oven) naar keuze grote of kleine bergjes deeg op bakplaat spuiten.

Bakplaat in midden van oven schuiven en soezen in 15 minuten (klein formaat) of 30 minuten (groter formaat) lichtbruin en gaar bakken.

Tijdens het bakken de oven niet openen, om inzakken te voorkomen. Soezen zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van bakplaat. Oven uitschakelen, deur op kier zetten en soezen 10 minuten laten afkoelen.

Soezen van bakplaat pakken en op rooster verder laten afkoelen.

Voor de vulling klop je de slagroom met suiker naar smaak. Voeg de zakjes banketbakkersroom toe en zt de slagroom op een koele plaats weg.

Smelt de chocolade in een pan en draai de bovenkant van de soezen er voorzichtig doorheen. Laat stollen en herhaal dit totdat er een mooie korst van chocoalde op de soes zit. Laat dit goed uitharden.

Knip de soezen met een schaar open. Laat kleinere soesjes heel (gaatje aan de onderkant maken). Doe de vulling in een spuitzak met een lang, glad spuitmondje, steek deze voorzichtig onderin elk soesje en spuit er de vulling in.

laat de soezen nog een uur in de koeling staan voor ze te serveren.

Recept geplaatst op 16-02-2006 om 14:12:26 door en is 132728 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Pepernoten taart Pepernoten taart
Banketletter Banketletter
Appelflappen de luxe Appelflappen de luxe
Kokosmakronen Kokosmakronen

Beoordeel recept Waardeer recept soezen met slagroom en chocolade:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "soezen met slagroom en chocolade".


Vet Onderstrepen Cursief