Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zaterdag 21 december 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Salade met zeeduivel en mango

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.

Recept informatie

Recept menugang Voorgerecht
Recept keuken Italiaanse
Recept bereidingstijd 40 - 50 min
Recept aantal personen 12 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Salade met zeeduivel en mango

Ingrediënten

600 gram zeeduivel [gefileerd] 
mespuntje(s) zout 
mespuntje(s) peper 
5 eetlepel(s) olijfolie 
1   grote mango [rijpe] 
1   granaatappel 
50 gram pijnboompitten 
200 gram veldsla 
1   stokbrood 

Recept bereiding

Haal de buitense vliesjes van de zeeduivelfilets. Breng water met wat zout aan de kook, leg er de vis in en laat tegen de kookaan ca. 10 min.pocheren. Laat de vis in het pocheer vocht afkoelen. Doe wat zout en peper in een kom. Roer er het limoen-citroensap door en klop met een dun straaltje de olijfolie door.Schil de mango. Snijd hem in parten van de pit, en snijd deze in blokjes. Sijd de granaatappel in kwarten en maak de pitten los door hem op een plank te slaan.
Rooster de pijnboompitten in een anti-aanbakpan en laat ze zodra ze kleuren op een bord afkoelen. Was de veldsla en laat ze goed uitlekken [of drogen in een slacentrifuge].
Afwerken
verdeel de sla over een grote schaal of eenpersoons bordjes. Snijd de zeeduivel schuin in dunne plakjes en verdeel ze over de sla. bedruppel de sla en vis met de vinaigrette, die nogmaals goed geklopt is. Verdeel er de mango en de granaatappel over en besstrooi met de pijnboompitten.
Geef er desgewenst Knapperig stok brood bij.
Wijnadvies:
droge witte wijn
champagne of procecco

bron: Boodschappen

Recept geplaatst op 04-12-2008 om 14:07:29 door en is 8362 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Carpaccio van runderrookvlees Carpaccio van runderrookvlees
Carpaccio van zalm Carpaccio van zalm

Beoordeel recept Waardeer recept salade met zeeduivel en mango:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "salade met zeeduivel en mango".


Vet Onderstrepen Cursief