|
Chorizo tortilla's met kaas
|
Recept informatie
Ingrediënten
1 Rode paprika |
50 gram Fijngesneden cilantro |
3 Bosuitjes |
2 Rode pepers (vers) |
2 eetlepel(s) Limoensap (vers) |
1 teentje(s) Knoflook (fijngehakt) |
1 mespuntje(s) Zout |
3 Bloem tortilla's (25 cm omvang) of pizza |
225 gram Chorizo |
120 gram Milde chedder kaas (grof geraspt) |
120 gram Jonge kaas (grof geraspt) |
Recept bereiding
De salsa:
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. De halve paprika's door de lengte in dunne reepjes snijden. De bosuitjes in dunne ringetjes snijden en bij de paprika voegen.
Alle ingrediënten door elkaar mengen en dit op kamertemperatuur 2 uur laten staan (de verschillende smaken mengen zich dan met elkaar)
Chorizo uit de verpakking halen en deze verkruimelen. Onder voortdurend roeren de chorizo bakken in een koekenpan (zo'n 8 minuten). Haal met een spatel de chorizo uit de braadpan en leg het op keukenpapier, om de chorizo hierop te laten uitlekken.
Verwarm de oven voor op 230 graden Celsuis. Meng de jonge kaas en chedder kaas samen in een kom door elkaar
Leg de tortilla's op de bakplaat en verdeel de chorizo hierover en zorg ervoor dat je ongeveer 1 centimeter van de kant blijft. Strooi de kaasmengsel over de chorizo.
Leg de tortilla's voor 10 minuten in oven zodat deze kan bakken. De korstjes moeten knapperig en goudbruin zijn.
Leg de gebakken tortilla's op een bord en schenk er wat salsa over. De salsa die over is serveer je er apart bij.
bron: aangepast naar smaak uit een kookboek
Recept geplaatst op 31-03-2006 om 15:05:16 door en is 11843 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "chorizo tortilla's met kaas".
|