Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Hondsroos

hondsroos Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij hondsroos. Lees hieronder wat voor smaak hondsroos heeft, hoe u het beste hondsroos kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten hondsroos het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over hondsroos om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamRosa canina
FamilienaamRozenfamilie (Rosaaceae)
Overige namen-
Buitenlandse namenEngels: Rosa, Dayrosa.
Frans: Rosier, Eglantier.
Duits: Rose, Hagrose.
Italiaans: Rosa.
Spaans: Escaramujo.
OorsprongAls wilde struik in Noord-Europa.
Vindplaats-
Beschrijving-
Kweek-
VerduurzamenDe bottels plukken, ontpitten en drogen, of snel koken.
EigenschappenDe bottels plukken, ontpitten en drogen, of snel koken.
Toepassing spijs & drankGekookte en gezoete rozebottels worden tot jam en gelei verwerkt.
Gekookt en in azijn en suiker gelegd, kan men er zoetzuur van maken.
Van gedroogde rozebottel kan men thee zetten; het is een goed ontwateringsmiddel. Thee van de gedroogde pitten is een licht en zacht laxeermiddel.
Rozebottellikeur is een bekend hartversterker voor bejaarden.
Toepassing medicinaal-
Toepassing huishoudelijkToepassingen, zoals kosmetische en parfumistische, zijn gebaseerd op de sterk geurende donkerrode rozen, zoals de Damascener roos Rosa damascene), de Gallische roos Rosa gallica, en andere welriekende gekweekte variëteiten van tuinrozen.


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.