Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Sint-Janskruid

sint-janskruid Hier vindt u uitgebreide informatie van het kruid of specerij sint-janskruid. Lees hieronder wat voor smaak sint-janskruid heeft, hoe u het beste sint-janskruid kan gebruiken en bij welke gerechten en/of recepten sint-janskruid het beste tot zijn recht komt. Tevens vindt u hier nog wat extra informatie over sint-janskruid om zo een nog betere indruk te krijgen van het kruid of specerij.


  
Latijnse naamHypericum perforatum
FamilienaamHertshooifamilie (Hypericaceae)
Overige namenHeksenkruid, jaagd-den-duivel, doorboord hartshooi.
Buitenlandse namenEngels: Saint John’s wort.
Frans: Herbe de Saint Jean.
Duits: Sankt Johanns Kraut.
Spaans: Hierba de San Juan.
OorsprongHeel Europa, Azië en Noord-Amerika.
VindplaatsGroeit in Nederland slechts in het oosten in het wild op schaduwrijke, droge bosgrond.
BeschrijvingGroeit in Nederland slechts in het oosten in het wild op schaduwrijke, droge bosgrond.
Kweek-
VerduurzamenDe bloemtoppen en bladeren in de zomer verzamelen.
EigenschappenDe bloemtoppen en bladeren in de zomer verzamelen.
Toepassing spijs & drank-
Toepassing medicinaalLeg de bloemblaadjes in bijvoorbeeld olijfolie. Deze is dan goed te gebruiken als massagemiddel bij spier- en gewrichtspijnen, verstuikingen enz.
Thee van de bloemen is een onschuldig, maar heilzaam middel tegen maag- en buikkrampen.
Toepassing huishoudelijkDe hele bloemblaadjes zijn een goed middel tegen motten.
Met chroom als beitsmiddel leveren de gele bloemtoppen een oranje verfstof.


zoek kruiden en specerijen



back Terug naar kruiden en specerijen overzicht.