|
Sinaasappel-amandelcake
|
Recept informatie
Ingrediënten
2 stuk(s) sinaasappel schoongeboend |
5 bakje(s) garneeramandelen (55 gram) |
6 eieren |
200 gram fijne tafelsuiker |
0,5 zakje(s) bakpoeder a 80gr |
keukenmachine of staafmixer |
springvorm doorsnee 24cm |
bakpapier |
alluminiumfolie |
Recept bereiding
Leg de sinaasappels in een pan met dikke bodem. Schenk er kokend water over tot ze helemaal onder water staan en doe de deksel op de pan. Laat de sinaasappels afgedekt op laag vuur ca. 90 minuten koken tot ze helemaal zacht zijn. Giet het vocht af en laat de sinaasappels iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn. Voeg, terwijl de machine draait, een voor een de eieren toe. Voeg daarna de suiker, het bakpoeder en een mespunt zout toe en meng het geheel. Voeg de sinaasappels toe aan het beslag in de keukenmachine. Pureer de sinaasappels (met schil en al) tot er een glad beslag ontstaat.
Schep het beslag in de springvorm, bodem bedekt met bakpapier. Schuif de springvorm op een rooster in het midden van de oven en bak de cake in 40-50 minuten goudbruin en gaar. Controleer regelmatig of de cake niet te donker wordt. Gaat het kleuren te snel, dek de bovenkant dan losjes af met een stuk aluminiumfolie. Neem de springvorm ui de oven en laat de cake erin afkoelen (dat voorkomt dat de cake verbrokkelt). De cake is een paar dagen houdbaar en ontwikkelt dan zelfs meer smaak.bron: Allerhande
Recept geplaatst op 16-02-2009 om 16:41:35 door en is 8117 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "sinaasappel-amandelcake".
|