|
Rauwe zalm en sint jacobsvruchten met limoenroom
|
Recept informatie
Ingredinten
400 gram rauwe zalm of carpaccio van zalm |
8 stuk(s) sint jacobsvruchten |
2 stuk(s) limoenen uitpersen voor sap |
2 deciliter room |
1 pakje(s) dille |
peper en zout |
1 deciliter olijfolie |
Recept bereiding
Verwijder alle grijze deeltjes van de zalm Snij de zalm in carpaccio snij ook de sintjacobsvruchten in dunne plakken ongeveer 4 uit een vrucht Meng het limoensap door de room , wordt deze al te dik voeg dan klein beetje water toe Hak 2 eetlepels dille fijn en voeg ze bij de room. Breng de saus op smaak met peper en zout Meng de olijfolie met 1 el gehakte dille Leg 8 grote takken dille in koud water zodat ze opfrissen Strijk de borden met een borsteltje in met het olijfolie - dille mengsel. Keg de zalmplakjes in het midden en strijk ze lichtjes in met de olie. Leg er dan sintjacobsplakjes rond en strijk ook in Hierrond lepelt u de room en laat ook een paar druppels op de zalm vallen. Versier met 2 takken dille en zet de borden in de koelkast want dit gerechtje moet ijskoud opgediend wordenbron: uit boekje Kreatieve keuken
Recept geplaatst op 09-02-2009 om 17:06:35 door en is 11083 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
|