|
Oesters met spinazie en champagne
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Oud & Nieuw.
Recept informatie
Ingredinten
24 stuk(s) oesters |
3 deciliter champagne |
2 deciliter room |
1 stuk(s) eidooier |
peper zout en muskaatnoot |
300 gram verse spinazie |
bakboter |
Recept bereiding
Open de oesters boven een pannetje en vang het sap op. Hou de holle oesterschelp apart. Giet het sap door een gaasdoek zodat alle steentjes eruit zijn Voeg de champagne bij het oestersap en pocheer de oesters gedurende 20 seconden in het kokend vocht. Haal de oesters uit het mensel en laat het inkoken tot ongeveer 2 dl Voeg dan 2 dl room bij en laat inkoken tot sausdikte en laat afkoelen Was de oesterschelpen en klop 2 dl room half op. Doe de eidooier bij de room en doe deze liaison bij de saus ( die mag niet meer koken ). Breng op smaak met peper en zout Dompel de spinazie kort in kokend gezouten water en verfris ze onder koud stromend water Warm de spinazie op in een beetje bakboter en breng op smaak met peper zout en nootmuskaat Leg de spinazie in de holle gewassen oesterschelp. Daarop legt u de oester en lepel er wat saus over en glaceer onder de grill Dien dan onmiddelijk opbron: uit boekje Kreatieve keuken
Recept geplaatst op 09-02-2009 om 17:13:36 door en is 7990 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
|