|
Taartje van ongehutste pot met lavendelmayonaise
|
Recept informatie
Ingrediënten
2 dikke wortelen |
2 grote aardappelen |
20 kleine uitjes |
1 laurierblaadje |
5 kruidnagels |
1 teentje(s) knoflook |
2 eierdooiers |
2 eierdopjes natuurazijn |
citroensap |
4 deciliter zonnebloemolie |
blaadjes van 10 takjes lavendel |
mosterd |
zout |
cr/eme fraïche |
1 aardappel in blokjes |
1 grote wortel in blokjes |
Recept bereiding
Snij voor de ongehutste pot de wortels en aardappeln in plakjes van 3 milimeter did en steek ze met een stekertje uit tot mooie rondjes. Kook ze kort in gezouten water met een blaadje laurier. Doe de wortel en aardappelrestanten elk in een klein pannetje, laat ze goed gaar koken en mix ze met behulp van een staafmixer fijn tot twee gladde puree's. Kook de jonge uitjes met kruidnagels in gezouten water af. Neem 8 uitjes en pureer ze met de staafmixer tot een gladde puree en voeg wat boter toe. Draai voor de mayonaise de lavendelblaadjes met de zonnebloemolie in de keukenmachine op tot een groene olie en zeef die. Mix de eidooier met de azijn en de mosterd en voeg mixend de lavendelolie druppelsgewijs toe tot een mooie, dikke mayonaise ontstaat. Breng die op smaak met wat citroensap, zout en een klein beetje créme fraïche. Kook voor de salade de aardappel en wortelblokjes af en spoel ze direct daarna af in koud water. Meng er een beetje gesnipperde sjalot door en breng het geheel op smaak met lavendelmayonaise. Bouw de salade op het bord op met behulp van een kommetje, plaats er de pureerondjes en uitjes omheen en trek er met een lepel de puree strak langs.bron: Therese
Recept geplaatst op 03-07-2007 om 05:09:53 door en is 26025 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "taartje van ongehutste pot met lavendelmayonaise".
|