Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Kalfsfricassee

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 50 - 60 min
Recept aantal personen 6 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Kalfsfricassee

Ingrediënten

1   ui 
600 gram kalfspoulet 
400 gram gehaktballetjes 
500 gram champignons 
1   bouillonblokje 
1   laurierblad 
  peper en zout 
1   ei 
200 milliliter room 
  citroensap 
  boter 
  melk 

Recept bereiding

Doe in klontje boter in een snelkookpan en stoof daar de ui in.Voeg het vlees toe en bak het bruin.Voeg dan melk toe totdat het vlees onder staat. Voeg dan het bouillonblokje,laurierblaadje en peper en zout naar smaak toe. Sluit de snelkookpan en laat 20 minuten koken. Voeg de gehaktballetjes en de champignons toe en laat alles nog 5 minuten koken.Haal alle vlees en champignons uit het kookvocht en bind het kookvocht met maïzena. Neem het eigeel van 1 ei en roer met een beetje van de saus. Voeg het mengsel toe aan de saus. Voeg de room en een beetje citroensap toe.Doe het vlees en de champignons terug in de saus en warm alles nog eens goed door.

Recept geplaatst op 26-06-2007 om 06:13:36 door en is 19666 keer bekeken.

Meer recepten

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "kalfsfricassee".


Vet Onderstrepen Cursief