Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Oud & Nieuw.
Recept informatie
Ingrediënten
4 bananen |
1,5 deciliter melk |
100 gram bloem |
4 gram gist |
0,5 ei |
2 gram zout |
15 gram suiker |
Recept bereiding
Breek het ei in een kommetje en meng eiwit en eigeel met elkaar.
Meng de gist met een beetje van de lauwe melk. Zeef de bloem met het zout boven een kom. Maak een kuiltje in de bloem. Schenk het gistmengsel en ongeveer 2/3 van de lauwe melk in het kuiltje. Breek het ei erboven.
Roer van het midden uit tot een dik glad beslag ontstaat. Laat dit beslag een klein kwartietje rusten.
Roer het beslag hierna goed door en verdun het met de overgebleven lauwe melk tot weer een glad beslag verkregen is.
Leg en vochtige keukendoek over de kom en laat het beslag op een tamelijk warme plaats circa 1 uur rijzen.
Pel ondertussen de bananen en snijd ze schuin in 4 langwerpige schijven. Bestrooi deze schijven met suiker.
Bereiding Vul een dikke pan voor de helft met olie en verhit deze tot er blauwe damp van de olie afkomt.
Haal de bananenschijven één voor één door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Draai de beignets om als de onderkant bruin is geworden.
Bak de andere zijde ook bruin. Haal de beignets uit de olie en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
Bananenbeignets zijn warm het lekkerst. Bestrooi de bananen tijdens het afkoelen met suiker.
Recept geplaatst op 24-12-2006 om 11:50:22 door en is 13869 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "bananenbeignets".
|