Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Ananasbeignets

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Oud & Nieuw.

Recept informatie

Recept menugang Gebak
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Ananasbeignets

Ingrediënten

16   ananasschijven 
1,5 deciliter melk 
100 gram bloem 
4 gram gist 
2 gram zout 
0,5   ei 
15 gram suiker 
0,5 theelepel(s) kaneelpoeder 

Recept bereiding

Breek het ei in een kommetje en meng eiwit en eigeel met elkaar.

Meng de gist met een beetje van de lauwe melk. Zeef de bloem met het zout boven een kom. Maak een kuiltje in de bloem. Schenk het gistmengsel en ongeveer 2/3 van de lauwe melk in het kuiltje. Breek het ei erboven.

Roer van het midden uit tot een dik glad beslag ontstaat. Laat dit beslag een klein kwartietje rusten. Roer het beslag hierna goed door en verdun het met de overgebleven lauwe melk tot weer een glad beslag verkregen is.

Leg en vochtige keukendoek over de kom en laat het beslag op een tamelijk warme plaats circa 1 uur rijzen.

Laat ondertussen de ananasschijven uitlekken

Vul een dikke pan voor de helft met olie en verhit deze tot er blauwe damp van de olie afkomt.

Haal de ananasschijven één voor één door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden.

Draai de beignets om als de onderkant bruin is geworden. Bak de andere zijde ook bruin. Haal de beignets uit de olie en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.

Ananasbeignets zijn koud het lekkerst, hoewel sommigen de voorkeur geven aan warme beignets. In beide gevallen is poedersuiker een goede smaakmaker

Recept geplaatst op 24-12-2006 om 11:36:18 door en is 8683 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Soezen met slagroom en chocolade Soezen met slagroom en chocolade
Pepernoten taart Pepernoten taart
Banketletter Banketletter
Appelflappen de luxe Appelflappen de luxe

Beoordeel recept Waardeer recept ananasbeignets:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "ananasbeignets".


Vet Onderstrepen Cursief