|
Ananasbeignets
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Oud & Nieuw.
Recept informatie
Ingrediënten
16 ananasschijven |
1,5 deciliter melk |
100 gram bloem |
4 gram gist |
2 gram zout |
0,5 ei |
15 gram suiker |
0,5 theelepel(s) kaneelpoeder |
Recept bereiding
Breek het ei in een kommetje en meng eiwit en eigeel met elkaar.
Meng de gist met een beetje van de lauwe melk. Zeef de bloem met het zout boven een kom. Maak een kuiltje in de bloem. Schenk het gistmengsel en ongeveer 2/3 van de lauwe melk in het kuiltje. Breek het ei erboven.
Roer van het midden uit tot een dik glad beslag ontstaat. Laat dit beslag een klein kwartietje rusten. Roer het beslag hierna goed door en verdun het met de overgebleven lauwe melk tot weer een glad beslag verkregen is.
Leg en vochtige keukendoek over de kom en laat het beslag op een tamelijk warme plaats circa 1 uur rijzen.
Laat ondertussen de ananasschijven uitlekken
Vul een dikke pan voor de helft met olie en verhit deze tot er blauwe damp van de olie afkomt.
Haal de ananasschijven één voor één door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden.
Draai de beignets om als de onderkant bruin is geworden. Bak de andere zijde ook bruin. Haal de beignets uit de olie en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
Ananasbeignets zijn koud het lekkerst, hoewel sommigen de voorkeur geven aan warme beignets. In beide gevallen is poedersuiker een goede smaakmaker
Recept geplaatst op 24-12-2006 om 11:36:18 door en is 8742 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "ananasbeignets".
|