|
Arní avgolémono - lamskoteletjes met eieren
|
Recept informatie
Ingrediënten
1 teentje(s) knoflook, geperst |
2 eetlepel(s) olijfolie (griekse) |
2 bakje(s) lamskoteletjes (a 4 stuks) |
3 stuk(s) eieren |
1 pot(ten) vleesfond (a 380 ml) |
2 stuk(s) citroenen, geperst |
2 stuk(s) bosuitjes, in ringetjes |
1 snufje(s) versgemalen zwarte peper |
Recept bereiding
Ovengrill voorverwarmen. Knoflook en olijfolie mengen. Koteletjes inwrijven met peper en licht bestrijken met knoflookolie. Naast elkaar op bakplaat leggen, bakplaat 10 cm onder hete grill schuiven en koteletjes in 3-4 min. per kant bruin en vanbinnen rosé roosteren, halverwege keren.
Intussen in pan vleesfond tegen de kook aan brengen. In hoge kom eieren met mixer schuimig kloppen. Al kloppend citroensap in straaltje toevoegen. Hete vleesfond geleidelijk, in scheutjes, bij eimengsel schenken, voortdurend blijven mixen. Mengsel terug in pan schenken en al kloppend 3-4 min. zachtjes verwarmen tot lichtgebonden saus ontstaat. Niet meer laten koken, anders gaat saus schiften.
Op smaak brengen met zout en peper. Koteletjes op vier warme borden leggen en bestrooien met zout. Saus over koteletjes scheppen en bestrooien met bosuitjes. Lekker met (pilav)rijst en gestoofde courgette.
Recept geplaatst op 14-10-2006 om 16:07:19 door en is 10230 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
|