|
Moussaka
|
Recept informatie
Ingrediënten
1 kilo middelgrote aubergines |
4 eetlepel(s) olijfolie |
1 ui |
2 teentje(s) knoflook |
500 gram lamsgehakt |
snufje(s) kaneelpoeder |
400 milliliter tomatenblokjes |
100 milliliter droge witte huiswijn |
6 takje(s) peterselie |
olijfolie |
besciamellasaus |
0,5 liter melk |
100 gram geraspte kaas |
Recept bereiding
Was 4 middelgrote aubergines (ca. 1 kilo) en snij ze in dikke plakken. Bestrooi ze met zout. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin. Haal de plakken uit de pan.
Pel en snipper ondertussen 1 ui en 2 teentjes knoflook. Fruit de ui in een tweede koekenpan. Voeg 500g lamsgehakt (of rundergehakt) toe en bak deze met de knoflook rul. Breng op smaak met zout, peper en een snufje kaneelpoeder.
Voeg 400ml tomatenblokjes (blik, Super) toe aan het gehakt, bak deze ca. 5 minuten mee en voeg 100ml droge witte Huiswijn (Super) toe. Laat het vocht in ca. 15 minuten op een laag vuur inkoken Was en hak 6 takjes peterselie. Roer de peterselie door het gehaktmengsel en breng verder op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200ºC (hetelucht 180ºC) Vet een ovenschaal in met olijfolie en maak lagen van de aubergine en het gehaktmengsel. Eindig met een laag aubergine. Bereid de besciamellasaus (voor 4 personen, Grand’Italia) met 500ml melk volgens de gebruiksaanwijzing en schenk deze erover.
Bestrooi de saus met 100g geraspte kaas en bak de moussaka midden in de oven in ca. 30 minuten gaar Snij de moussaka in vierkante stukken en serveer ze direct.bron: Super de Boer
Recept geplaatst op 06-04-2006 om 16:39:10 door en is 34321 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "moussaka".
|