|
Appelflappen de luxe
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Oud & Nieuw.
Recept informatie
Ingrediënten
8 plakjes bladerdeeg |
500 gram appels |
0,5 citroen (het sap hiervan) |
1 zakje(s) vanillesuiker |
3 eetlepel(s) rozijnen |
2 eetlepel(s) geschaafde amandelen |
0,5 theelepel(s) kaneel |
1 eetlepel(s) custardpoeder |
6 eetlepel(s) advocaat |
suiker |
1 ei (losgeklopt) |
Recept bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de appels en snijd de parten zonder de klokhuizen in blokjes.
Roer er het citroensap, de vanillesuiker, de rozijnen en/of abrikozen en een scheutje water door.
Laat de appelblokjes op laag vuur onder regelmatig omscheppen in circa 5 minuten halfgaar worden. Of zet ze 3 minuten op 750W in de magnetron en laat ze kort nagaren.
Roer er van het vuur af de geschaafde amandelen, de kaneel en het door de advocaat geroerde custardpoeder door en laat afkoelen.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol ze in de lengte en breedte iets uit en bestrijk de randen met koud water.
Verdeel het afgekoelde appelmengsel over de plakjes bladerdeeg en vouw twee tegenover elkaar liggende punten naar elkaar toe. Druk de zijnaden met de tanden van een vork goed op elkaar.
Bestrijk de bovenkant van de flappen met wat ei en strooi er suiker over.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierop de appelflappen.
Bak de appelflappen in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Serveer ze warm of koud. Ze kunnen desgewenst na het bakken weer worden opgewarmd in een oven van 120 °C.
Recept geplaatst op 04-04-2006 om 21:26:49 door en is 59152 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
|