|
Mayonaise zelf maken is het lekkerste
|
Recept informatie
Ingrediënten
2 eierdooiers |
1 mespuntje(s) mosterdpoeder |
3 dl. maisolie of olijfolie |
1 eetlepel(s) rode of witte wijn, dragon of ciderazijn |
zout en witte peper |
Recept bereiding
Er gaat niets boven een eenvoudige, zelfgemaakte mayonaise. Het geheim voor het maken van een goede mayonaise ligt in de temperatuur van de keuken en de te gebruiken apparatuur - die moeten koel zijn. Voeg vooral niet te vlug de olie toe, dat heeft alleen maar tot gevolg, dat de mayonaise gaat schiften. Als dit het geval is, moet u weer opnieuw beginnen met een verse eierdooier en peper en zout, en de geschifte mayonaise druppelsgewijs hieraan toevoegen en dan weer doorgaan met de resterende olie. -
Bereidingswijze
Voor het maken van de Mayonaise doet u de eierdooiers, met mosterdpoeder, zout en peper naar smaak, in een zeer koude kom. Klop dit door elkaar met een houten lepel of mixer. Terwijl u voortdurend blijft kloppen, voeg dan druppelsgewijs de olie toe, in het begin vooral niet te vlug. Wanneer het mengsel dikker wordt, kan de olie er wat vlugger worden bijgevoegd uiteindelijk in een dun straaltje. Wanneer de mayonaise te dik wordt, verdun haar dan met een beetje wijn,azijn of citroensap en ga dan verder met het bijgieten van de olie. Maak de mayonaise af door er de resterende wijn, azijn of citroensap door te kloppen. Zo maakt u een dikke mayonaise, geschikt als deksaus.
bron: Uit de keuken van thuis.
Recept geplaatst op 13-07-2014 om 16:05:13 door en is 9175 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "mayonaise zelf maken is het lekkerste".
|