Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Zoals mijn grootmoeder het maakte

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd > 2 uur
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Zoals mijn grootmoeder het maakte

Ingrediënten

600 gram runderhacheevlees in blokjes gesneden 
1,5 eetlepel(s) bloem 
125 gram braadboter 
5   grote grof gesnipperde uien 
1   laurierblad 
3   kruidnagels 
2 theelepel(s) azijn 

Recept bereiding

Zoals mijn Oma het aan mijn Moeder overbracht en zij weer naar de kinderen, en daar ben ik er een van.
-
Zoals je het zelf wilt. Ik snij het vlees altijd in flinke stukken zodat het niet direkt draadjesvlees wordt. Het moet hachee zijn en geen stoofvlees, want dat is weer iets anders.
-
Strooi het zout, de peper en de bloem over het vlees. Verhit de braadboter in een braadpan en bak het vlees al omscheppend boven hoog vuur aan alle kanten mooi bruin. Voeg de uien toe en laat deze (al omscheppend) wat kleur krijgen. Leg dan het laurierblad en de kruidnagels in de braadpan bij het vlees met de uien. Sprenkel ook een beetje azijn over de inhoud van de pan. Voeg dan zoveel kokend water of kokende bouillon toe dat het vlees net niet onder staat. Leg het deksel op de pan; temper het vuur en laat de hachee gedurende 1˝ à 2 uur zachtjes sudderen. Verwijder daarna het laurierblad en de kruidnagels.
-
Serveertip:
Natuurlijk is hachee bekend met rodekool, maar je kunt het ook eens serveren met rijst en andere groenten, zoals boontjes, bloemkool of alleen met rijst.

bron: Bij Oma en Moeders thuis

Recept geplaatst op 13-07-2014 om 15:29:19 door en is 24182 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Gevulde kipfilet in bladerdeeg Gevulde kipfilet in bladerdeeg
Gegrilde roodbaars met auberginepuree Gegrilde roodbaars met auberginepuree
Aardappelschotel met prei en gehakt Aardappelschotel met prei en gehakt
Stamppot Stamppot

Beoordeel recept Waardeer recept zoals mijn grootmoeder het maakte:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "zoals mijn grootmoeder het maakte".


Vet Onderstrepen Cursief