Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, zondag 24 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Foie gras met gekarameliseerde raapjes en golden

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Overig.

Recept informatie

Recept menugang Voorgerecht
Recept keuken Belgische
Recept bereidingstijd 40 - 50 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Foie gras met gekarameliseerde raapjes en golden

Ingrediënten

640 gram verse foie gras van eend 
4 stuk(s) kleine raapjes 
4 stuk(s) golden 
100 gram solo 
300 gram suiker in 200 en 100 
5 deciliter ciderazijn 
5 deciliter kalfsfond 
60 gram grof gemalen peper 
1,5 deciliter appelsap 
  grof zout en paprika 
30 gram honing 

Recept bereiding

Snij de foie gras in plakken van ongeveer 80 gram en zet weg
Schil de raapjes. Snij ze in dunne plakjes en steekt er dan met een vorm cirkels uit van 3 cm diameter. Zet weg.
Shil alle appels en snij 8 schijven van 1 cm dik. Bak ze in solo langs beide zijden en zet weg
Snij de rest van de appels in blokjes, stoof even aan en karameliseer met 100 gram suiker. Deglaceer met de azijn en laat op een hoog vuur inkoken. Voeg de kalfsfond toe en laat opnieuw in koken, breng op smaak met peper en zout en zeef de saus
Smelt de rest van de suiker zonder vloeistof op een zacht vuurtje in een pan en deglaceer met appelsap. Leg de raapschijfjes in de karamel en laat gaarsudderen op een heel zacht vuur zodat de karamel niet verbrandt!
Kruid de plakken foie gras en bak ze 30 sec langs elke kant in zeer hete pan
Voor de afwerking. : Leg een appelrondje in midden van bord, leg er een plak foie gras naast en bestrooi met peper grof zout en paprika
Schik de raapjes er rondom met wat saus en beetje honing. Schenk bij dit gerecht een oude port

bron: uit boekje kreatieve keuken

Recept geplaatst op 09-02-2009 om 17:34:20 door en is 9285 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Rolletjes breydelham met kruiden Rolletjes breydelham met kruiden
Aspergerolletjes met tomaat en basilicum Aspergerolletjes met tomaat en basilicum
Groententerrine met gandaham en kruidenkaassaus Groententerrine met gandaham en kruidenkaassaus
Asperges op zuiderse wijze Asperges op zuiderse wijze

Beoordeel recept Waardeer recept foie gras met gekarameliseerde raapjes en golden:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "foie gras met gekarameliseerde raapjes en golden".


Vet Onderstrepen Cursief