|
Vruchtencocktail met port saus
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.
Recept informatie
Ingrediënten
750 gram vruchten; aardbeien,kiwi's, druiven, ect |
2 sap van sinaasappels |
250 deciliter rode port |
4 eetlepel(s) vloeibare honing |
1 mespuntje(s) kruidnagel [1/4 theel.] |
1 mespuntje(s) vers gemalen peper |
Recept bereiding
Voorbereiden. Maak al het fruit schoon en snijd het in partjes of plakjes. Plakjes appel en peer direct bedruppelen met sinaasappelsap om verkleuren te voorkomen. Knip vigen in stukjes en halveer dadels. Schep al het fruit in een kom samen met het sinaasappelsap. Roer de port,honig.kaneel,de kruidnagelpeoder en de peper doorelkaar tot de honing is opgelosten schep het over het fruit. Laat afgedekt op kamer- temperatuur rusten. Schep af en toe voorzichtig om. Afwerken. Schep het fruit met de port saus in een mooie schaal of glazen coupes en geef er geklopte room bij Wijnadvies; spatlese of auslese van de rijn moezelstreek Nog zoeter; graves superieures en monbazillac
bron: boodschappen
Recept geplaatst op 04-12-2008 om 15:13:47 door en is 13689 keer bekeken.
|
Meer recepten
Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Waardeer recept vruchtencocktail met port saus:
Recept reactie(s)
|