Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Koolvis met italiaanse tomatensaus

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Italiaanse
Recept bereidingstijd 30 - 40 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Koolvis met italiaanse tomatensaus

Ingrediënten

4 stuk(s) diepvries koolvisfilet 
2 blikje(s) tomatenblokjes 
5   bosuitjes(of 2 uien maar smaakt anders) 
  paneermeel+kruidenpaneer 
  oosterse roerbakolie 
  olijfolie 
3 teentje(s) knoflook,geperst 
  zwarte peper 
  oregano 
  basilicum 
1   eieren 
  koffiemelk 

Recept bereiding

Laat de vis op keukenpapier bijna helemaal ontdooien.

Een royale bodem olijfolie in een wok of hapjespan op matig vuur verwarmen, voeg de in ringen gesneden bosui toe en laat deze zacht worden, knijp de tenen knoflook erbij. Laat het een minuutje of 2 zacht bakken en voeg dan de blikjes tomatenblokjes (met het vocht!) toe. Dan de peper,basilicum en oregano erbij, dit mag best royaal maar hou er rekening mee dat iets erbij doen eenvoudiger is dan teveel er uit halen, de smaak versterkt nog door het inkoken dus daarna pas proeven.

Draai het vuur wat hoger en laat het mengsel inkoken / bakken tot al het vocht verdampt is. De saus moet op het laatst omscheppend licht gebakken worden.

Meng kruidenpaneermeel en gewone paneermeel ongeveer 1 op 1. Klop het ei los met een klein beetje (1 eetlepel) koffiemelk. Haal de vis eerst door het eimengsel en daarna door het paneermeel,zorg dat alles goed bedekt is,eventueel nog eens herhalen. Verwarm de oosterse roerbakolie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de vis aan beide kanten mooi bruin. Dan op laag vuur nog zo'n 5-6 minuten per kant gaar laten worden. De vis uit de pan halen en afdeppen met keukenpapier.
Serveer met een royale opscheplepel saus.

Lekker met gefrituurde aardappelkwartjes en sla.

Recept geplaatst op 12-11-2006 om 14:50:12 door en is 17623 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Toscaanse pizza Toscaanse pizza
Lasagne met kip en asperges Lasagne met kip en asperges
Lasagne met gehakt en groente Lasagne met gehakt en groente
Roerbakschotel met lentegroenten Roerbakschotel met lentegroenten

Beoordeel recept Waardeer recept koolvis met italiaanse tomatensaus:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "koolvis met italiaanse tomatensaus".


Vet Onderstrepen Cursief