|
Witte kerstbombe
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.
Recept informatie
Ingrediënten
450 gram roombotercake |
0,5 liter duochocolade-ijs |
2 eetlepel(s) rum |
kaneelpoeder |
6 eiwitten |
100 gram fijne suiker |
Recept bereiding
-Snijd de cake in plakken van ca. 1 cm dik en maak van enkele plakken op een plat bord een cirkel van 20 cm doorsnede. -Schep het ijs in bollen op de cakecirkel en dek het ijs af met de overige plakken cake. -Druk de cake met de handen stevig om het ijs. -Besprenkel de cake met de rum en bestrooi met wat kaneelpoeder. -Zet de cake afgedekt minimaal 1 uur terug in de vriezer. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. -Klop de eiwitten bijna stijf en voeg geleidelijk en al kloppend de suiker toe. -Klop totdat het eiwit gaat pieken. -Haal de ijsbombe uit de vriezer en schep het eiwit met een lepel er slordig omheen. De hele bombe moet bedekt zijn met eiwit. -Zet de ijsbombe in de oven net onder de grill en laat het eiwit in ca. 3 minuten lichtbruin kleuren. -Serveer de ijsbombe direct op een mooie schaal en snijd er punten van aan tafel. -Van tevoren: maak de bombe zonder het eiwit en zet hem tot gebruik in de vriezer.bron: Super de Boer
Recept geplaatst op 20-05-2006 om 17:00:57 door en is 21525 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
|