Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Welkom bezoeker, donderdag 21 november 2024.
Terug naar hoofdpagina Disclaimer en copyrights Contactformulier Toevoegen aan favorieten
Receptentabel

Paddestoelentompoes met curry en sesam

Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.

Recept informatie

Recept menugang Voorgerecht
Recept keuken Hollandse
Recept bereidingstijd 20 - 30 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Ja
Recept waardering Nog geen sterren
Paddestoelentompoes met curry en sesam

Ingrediënten

4   plakjes bladerdeeg 
2 eetlepel(s) sesamzaad 
3 eetlepel(s) zonnebloemolie 
2   eidooiers 
1   currypasta 
400 gram bospaddestoelen 
2   kleine preien 
1   rode peper 
mespuntje(s) zout 
3 eetlepel(s) sojasaus 

Recept bereiding

Voorbereiding:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakplaat licht in met 1/2 eetl. olie. Klop de eidooiers los met de currypasta. Verwijder de stelen van de shii-takes, deze worden niet
gebruikt. Borstel de paddestoelen schoon. Snijd de prei in smalle ringetjes. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Bereiding:
Leg de bladerdeegplakjes op de bakplaat, bestrijk ze met het ei-currymengsel en bak ze in ca. 12 minuten gaar en lichtbruin in het midden van de oven. Verdeel de paddestoelen in plakjes. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de rode peper en prei 2 minuten. Voeg de paddestoelen, zout en sojasaus toe en bak nog 3 minuten. Halveer de bladerdeegplakjes voorzichtig overlangs. Verdeel de vulling over de onderste helft, strooi er sesamzaad over en leg de bovenkant van het bladerdeeg erop.

bron: Coop

Recept geplaatst op 09-04-2006 om 22:24:57 door en is 12230 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Champignons  à l’escargot Champignons à l’escargot
Aardappelbieslookpuntjes Aardappelbieslookpuntjes
Bruschetta met paddestoelenspread Bruschetta met paddestoelenspread
Viscocktail met frisse komkommer Viscocktail met frisse komkommer

Beoordeel recept Waardeer recept paddestoelentompoes met curry en sesam:
  

Recept reactie(s)

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "paddestoelentompoes met curry en sesam".


Vet Onderstrepen Cursief