|
Chocoladebakje met witte chocolademousse
|
Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Pasen.
Recept informatie
Ingrediënten
12 waterballonetjes |
300 gram pure chocolade |
4 blaadjes gelantine |
750 centiliter slagroom |
225 gram witte chocolade |
75 gram suiker |
Recept bereiding
Bereidingswijze chocoladebakjes.
Blaas de ballonetjes op.
Laat de pure chocolade au bain marie smelten
Doop de ballonetjes in de gesmolten chocolade.
Zet dit op een plaatje met bakpapier eronder en laat het goed afkoelen, liefst een nacht in de koelkast,
Prik de ballonetjes door en haal ze los van de chocolade.
De witte chocolade mousse.
Week de gelantine ca. 10 minuten in koud water.
Klop 500 centiliter slagroom lobbig met suiker.
Hak de chocolade fijn.
Verhit de rest van de room {250 centiliter}, haal de pan van het vuur en laat de chocolade erin oplossen.
Laat het mengsel afkoelen in een bak met koud water.
Verhit in een pannetje 2 eetl. water.
Haal de pan van het vuur, knijp de gelantine uit en los het op in het watermengsel.
Roer het door de chocolade, laat het iets afkoelen.
Meng eenderde van de geklopte slagroom door het chocolademengsel.
Spatel voorzichtig de rest van de slagroom erdoor.
Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit hier een mooie rozet van in het chocolade bakje.
laat de mousse opstijven.
Smakelijk eten.bron: geleerd op een workshop
Recept geplaatst op 04-04-2006 om 16:21:27 door en is 661290 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
|