Cookies

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Receptentabel niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

Ja, ik accepteer cookies:

Op Receptentabel gebruiken we:

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Receptentabel

Receptentabel

Tilapiaroerbak met Chinese groenten

Recept informatie

Recept menugang Hoofdgerecht
Recept keuken Chinese
Recept bereidingstijd 10 - 20 min
Recept aantal personen 4 pers.
Recept vegetarisch Vegetarsich: Nee
Recept waardering Nog geen sterren
Tilapiaroerbak met Chinese groenten

Ingrediënten

3,5 eetlepel(s) wokolie 
1   ui, gesnipperd 
2 theelepel(s) verse knoflook 
2 theelepel(s) verse gember 
400 gram tilapiafilet, stukjes 
1   rode paprika, dunne reepjes 
400 gram chineese roerbakgroenten 
1,5 deciliter kippenbouillon 
2 eetlepel(s) sojasaus 
1 theelepel(s) chinees vijfkruidenpoeder 
  peper 
  zout 
1 eetlepel(s) maïzena 
3 eetlepel(s) korianderblad, fijngehakt 

Recept bereiding

Fruit de helft van de ui, de knoflook en de gember al omscheppend 3 min. in 1 1/2 el olie. Bak de vis 2 min. mee.

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de ui, de knoflook, de gember en de paprika 3 min. Bak de roerbakgroenten 5 min. mee.

Schep het vismengsel erdoor en bak alles nog 2 min. Breng op smaak met de sojasaus, het vijfkruidenpoeder en peper en zout.

Bind het vocht met de met water losgeroerde maïzena. Bestrooi met de koriander. Lekker met mie.

bron: C1000

Recept geplaatst op 04-04-2006 om 10:16:47 door en is 16192 keer bekeken.

Meer recepten

Bekijk ook deze soortgelijke recepten:
Rijst met oosterse gekruide kip Rijst met oosterse gekruide kip
Bami met kalkoenreepjes Bami met kalkoenreepjes
Cantonese rijst Cantonese rijst
Pittige rijsttaart met krab Pittige rijsttaart met krab

Beoordeel recept Waardeer recept tilapiaroerbak met chinese groenten:
  

Recept reactie(s)

  : geplaatst op 06-01-2013 om 13:26:58
De iets pittige smaak geeft het gerecht een heerlijke smaak.

Vet Onderstrepen Cursief