|
Gevulde varkenshaas met gebakken groenten
|
Recept informatie
Ingrediënten
1 ansjovisfilet |
50 gram zwarte olijven zonder pit |
3 teentje(s) knoflook, gepeld |
400 gram varkenshaas |
1 courgette |
1 aubergine |
2 uien. partjes |
1 rode paprika, stukjes |
3 eetlepel(s) olijfolie |
1 deciliter kippenbouillon |
2 theelepel(s) oregano |
peper |
zout |
20 gram boter |
Recept bereiding
Hak de ansjovis met de olijven en 1 teentje knoflook fijn.
Snijd het dikke gedeelte van de varkenshaasjes in en vul ze met het olijvenmengsel. Steek de varkenshaasjes dicht met cocktailprikkers en vouw ook het onderste dunne puntje om en steek het vast met een cocktailprikker.
Was de courgette en de aubergine en snijd ze in stukken van 4 cm dik. Snijd de stukken in vieren. Snijd de rest van de knoflook in plakjes.
Verhit 21/2 el van de olie in een braadpan en bak de uien al omscheppend 5 min. Voeg de courgette, de aubergine, de paprika en de knoflook toe en bak alles 3 min. al omscheppend. Voeg de bouillon, de oregano en peper en zout naar smaak toe en laat alles op een laag vuur in ± 7 min. met de deksel op de pan stoven.
Verhit gelijktijdig de rest van de olie met de boter in een koekenpan en bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak. Bak de varkenshaasjes rondom bruin en net gaar. Keer ze regelmatig. Laat het vlees 5 min. rusten en snijd het in plakken. Serveer het vlees met de groenten. Lekker met couscous Marokkaans gekruid (Lassie).bron: C1000
Recept geplaatst op 04-04-2006 om 10:09:58 door en is 33083 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "gevulde varkenshaas met gebakken groenten".
|