|
Montana kaascake
|
Recept informatie
Ingrediënten
110 gram Crackers (verkruimeld) |
1 eetlepel(s) Kristalsuiker |
1 eetlepel(s) Boter (gesmolten) |
900 gram Zachte roomkaas |
200 gram Kristalsuiker |
1 eetlepel(s) Bloem |
4 Eieren |
120 gram Melkchocolade (gesmolten) |
250 milliliter Zure room |
1 theelepel(s) vanille-extract |
600 gram Kersenvulling |
Recept bereiding
Meng de verkruimelde crackers, 1 eetlepel suiker en boter door elkaar tot een vast deeg en druk het op de bodem van een springvorm (ø23 centimeter). Plaats het 10 minuten in de oven, voorverwarmd op 170°C.
Roer de roomkaas, de suiker en de bloem door elkaar. Mix op de middelste stand van de elecktische handmixer tot er een gladde massa ontstaat. Voeg de eieren één voor één toe; na elke toevoeging grondig mengen.
Verdeel het deeg in twee en meng de chocolade door één helft. Verdeel de room en vanille en meng gelijke hoeveelheden door de helften.
Giet eerst het witte beslag over de deegkorst, daarna het chocoladebeslag. Maak er met een vork ongelijkheden in (marmeren).
Plaats de taart 10 minuten in een oven van 220°C. Verlaag daarna de temperatuur tot 140°C en laat het vervolgens nog 1 uur bakken.
Laat het afkoelen voordat je de springvorm verwijderd. Bedek het gebak met de kersenvulling net voor het serveren.bron: De beste internationale recepten
Recept geplaatst op 16-02-2006 om 01:03:53 door en is 28677 keer bekeken.
|
Meer recepten
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "montana kaascake".
|