Feestdag recept : dit culinair recept is ook geschikt voor: Kerst.
Recept informatie
Ingrediënten
250 milliliter Slagroom |
1 theelepel(s) Poedersuiker |
1 reep Pure chocolade (90 gram) |
750 milliliter Sterke versgezette hete koffie |
60 milliliter Irish cream of creme de cacao |
Chocoladeschaafsel (achtergehouden) |
Recept bereiding
Kom, kloppers en slagroom voor het kloppen laten afkoelen. 150 ml. slagroom en suiker in een afgekoelde kom doen. Met een elektische mixer op de hoogste stand slagroom tot zachte pieken kloppen. Dek het geheel af en laat dit 8 uur in de koelkast staan. Is het gaan schiften in de koelkast, dan voor gebruik even goed doorkloppen.
Maak chocoladeschaafsel voor de garnering. Haal een brok chocolade met snelle bewegingen over een dunschiller. zet het schaafsel ten zijde.
Doe de resterende 100 ml. slagroom in een zware steelpan. Laat het op een gematigd vuur sudderen. Voeg kleine stukjes chocolade toe. Haal het geheel van het vuur en laat het ongeveer 5 minuten staan tot de chocoalde gesmolten is. Roer het mengsel goed glad.
Voeg de hete koffie aan het chocolademengsel toe. Over laag vuur onder regelmatig roeren verwarmen tot er luchtbelletjes aan de zijkant aan de pan te zien zijn. Pan van het vuur halen en de Irish cream of creme de cacao erbij roeren.
Schenk het mengsel in 4 verwarmde mokken. Bedek het met de opgeklopte slagroom en garneer het geheel met wat chocoladeschaafsels.
Recept geplaatst op 11-02-2006 om 20:46:38 door en is 11563 keer bekeken.
|
Meer recepten
Er kunnen momenteel geen soortgelijke recepten gevonden worden.
Waardeer recept weense koffie:
Recept reactie(s)
Er zijn nog geen reacties geplaatst op het recept "weense koffie".
|